Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Autor asi žije na jiné planetě. Zdejší trh možných investorů je mafiánská organizace.Korupce je základem jejich hospodaření. Čína zavírá korupčníky do vězení a občas je totalitárně likviduje.Sledovat 1 500 000 000 lidí není zase tak jednoduché. Lukáš Codr žije v Číně mnoho let a podává skutečná svědectví.

podívejte se sami

https://www.youtube.com/channel/UCmNFWNrCvPXqXvlnHXzIv5g

V

0 0
možnosti

Zasloužená karma za skvělý rozbor. R^:-)

1 0
možnosti

L70u11k45a80s 23C15o16d66r

9. 5. 2019 6:19

Mozna by bylo dobre, aby o tehle problematice psali lide, kteri Cinu znaji o neco lepe nez jenom z navstev cinskych bister v CR...

0 1
možnosti

V Čechách máme odborníky na všechno,to už jste přece musel poznat;-D

1 0
možnosti
Foto

Škoda že se zeman nezeptal svých čínských přátel, kdy zaplatí českým firmám které poškodili :-P

0 1
možnosti

A81l59e53š 96S79z22a68b74ó

8. 5. 2019 20:06

víte o nějakých?

1 2
možnosti

A22l35e88š 93S56z98a86b15ó

8. 5. 2019 20:04

Čína investuje všude po Evropě a může si vybírat. Ve Francii třeba chytře zainvestovali do vinařských oblastí pokud to někdo neví

v Německu zainvestovali několik středních podniků, které mají orientaci na dálný východ

západní politici tam jezdí dost často dohodnout ještě lepší spolupráci a máte někdo dojem, že tam přijedou a kritizují režim ....nenechte se vysmát

Čína se mění pomalinku, hodně pomalinku ale mění

mohou za to i evropské firmy, které tam otevřeli svoje pobočky a vyjednali pro své zaměstnance lepší podmínky, kdo tam byl ví své

jistě pořád je tam diktátorský režim ale už trochu za jiných podmínek

našich firem tam již úspěšně obchoduje také několik a tyto firmy zavrhneme? ale jděte

2 1
možnosti

J69a97n 97R74á80ž

8. 5. 2019 21:17

Číňané hodně investovali v Německu. A to nejsou jen střední firmy, ale strategické podniky. To samé v Británii. To jen na okraj.

K věci: Čína se nemění pomalinku, ale skokově a vnucovat jí to, co charakterizuje naši civilizaci, zejména lidská práva, je naprostá pitomost. V Číně o takovém nesmyslu jako je ideologie universálních lidských práv, nemluví z relevantních světových politiků nikdo.

0 0
možnosti

Už jste někdy byl v Číně? Máte představu co bychom jim mohli nabídnout. Co umíme a oni ne? Co by to udělalo s USA, kdyby měli ihned splatit Číně dluh? Není důvod si myslet že my jsme něco extra a můžeme si diktovat. Nejsme ani soběstační v potravinách. Bylo by dobré se napřed kriticky podívat co my děláme špatně a neradit 1,5 miliardě lidí.

3 8
možnosti

Co by bylo s USA, kdyby měla hned splatit čínský dluh? A co by bylo s Čínou, kdyby to USA udělaly. Šli by do kopru neb by od nich USA jen tak nekoupily (neměly by na to) a USA jsou, pokud se nepletu, suveréně největší zákazník Číny.

2 0
možnosti

V mnohém má pan autor jistě správný pohled.BIS píše, že „Čína disponuje téměř neomezeným kapitálem, který je schopna nabízet zahraničním firmám výměnou za přístup k duševnímu vlastnictví anebo vstup na zahraniční trhy“. Je známo, že Asiaté jsou obzvláště rafinovaní. Když například Jižní Korea kupovala od Kanady reaktor, vymínila si, že dostane i know how a její domácí firmy budou mít co největší podíl na jeho stavbě. Stalo se a Korejci již další reaktor postavili sami.

Ale byznys je byznys a když pan autor vetuje jejich investice, někde od nás na Západ budou jejich investice jistě vítat,jen my jako pupek Evropy je z hrdostí odmítneme? ;-D

3 1
možnosti

Víte, maminka mi vždycky říkala:"Když budou všichni skákat do studny, skočíš tam taky?".

0 0
možnosti

J75a50n 47P64a62l53i91a70n

8. 5. 2019 16:47

Nejdřív chlapče dostuduj, pak absolvuj 20 let praxe a až pak můžeš mudrovat a my tvůj názor možná posoudíme jako relevantní.

4 9
možnosti
Foto

Jeho názor je relevantní, ale chápu že některým se nelíbí, tak to svádějí na věk.

;-O, ale to je nerelevantní argument.

8 1
možnosti

J32a76n 68R89á90ž

8. 5. 2019 16:19

Souhlasím s názorem, že Česko nepotřebuje Čínské investice, jak se nás snaží přesvědčit například pan president. Ale na druhé straně Česko potřebuje s Čínou obchodovat na bázi oboustranného respektu. Zatěžovat obchodování s Čínou negativistickými úvahami o tom, že se v Číně striktně nedodržuje soubor naivních představ o lidských právech, které Evropané (naštěstí ne všichni), prohlašují za universálně platné, je naprostá hloupost.

2 1
možnosti
Foto

Univerzální lídská práva nesporně existují, aleˇČína, a to včetně svých vládnoucích špiček, musí sama přijít k poznání, že jejich dodržování je i pro ní samotnou výhodné. Jakýkoliv vnější tlak je kontraproduktivní.

1 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS